Despre noi

Parinti. Profesionisti. Mentori. Entuziasti.

Cine suntem ?

Suntem in primul rand parinti care s-au alaturat miscarii CoderDojo pentru a aduce alaturi de  copii tehnologia intr-un mediu informal. In al doilea rand, profesionisti  care doresc sa-si impartaseasca experienta copiilor din comunitate. 

Champion

Catalin Mircu

Parinte,   17 ani experienta in domeniul IT in asigurarea Calitatii si Managementul Proiectelor. Experienta ca profesor. Mentor Coder Dojo din iunie 2018.  

Mentor

Malina Mircu

Parinte, Dezvoltator Software Senior cu 18 ani experienta in industria IT. Pasionata de educatia alternativa. Mentor Coder Dojo din iunie 2018.  

MENTOR

Catalina Enescu

Parinte, Profesor Informatica. 17 ani experienta de lucru ca profesor si trainer imbinata cu experienta de lucru pe proiecte IT (analiza de proiect, programare).

Mentor

Razvan Enescu

Parinte, peste 12 ani experienta ca Manager de Proiect (certificare PMI).  Pasionat de linux, servere, open source software, design web.

Ce ne recomanda ?

Calitati de comunicare

Credem ca avem bune calitati de comunicare, oferim o atmosfera deschisa, relaxata, plina de voie buna. 

Rabdare

Scopul cursurilor este sa trezim pasiunea pentru programare. Stim ca fiecare copil este deosebit si invata in ritmul propriu, asa ca vor avea parte de toata rabdarea si intelegerea noastra.

Expertiza tehnica

Avem atat experienta in predarea formala a informatiici cat si  in predarea informala la cursurile CoderDojo.

Aducem cu noi o experienta tehnica din domeniul IT -managementul proiectelor, programare, dezvoltare web, testarea si asigurarea calitatii. 

Principiile noastre

Copiii invata cel mai bine cu placere, in joaca, mai ales la varste mici. La varste mai mari invata experimentand practic. Scopul nostru este sa aducem copiii mai aproape de tehnologiile moderne: programare, robotica, imprimante 3d, intr-un mediu informal. 

Vrem sa ne indreptam catre dezvoltarea de abilitati necesare: lucru in echipa, colaborare, creativitate, afinitate pentru tehnologie, curiozitate si dorinta de a descoperi lucruri noi.

Dorinta noastra este sa aducem si parintii mai aproape de scoala, astfel incat voluntariatul sa nu fie o exceptie, ci un obicei. Specialistii comunitatii pot aduce expertiza lor profesionala catre copii, acestia din urma avand o mai buna orientare profesionala. 

Mai mult de atat, suntem de parere ca fiecare trebuie sa fie FERICIT in ceea ce face, asa ca este deosebit de important pentru copii sa-si descopere pasiunile. 

De asemenea, am dori sa aducem mai aproape de scoala si companiile. Educatia, in fond,  are ca scop final  un om bine pregatit pe piata muncii. O mai buna colaborare intre scoli, profesori, elevi si companii va creste calitatea educatiei.,

” It is the supreme art of the teacher to awaken joy in creative expression and knowledge. ” ~ Albert Einstein

 

“Este arta suprema a profesorului sa trezeasca bucuria exprimarii creative si a cunoasterii.” ~ Albert Einstein

Being a teacher is who I am

Chair daca nu toti activam in invatamantul  formal, credem ca toti avem dorinta de a impartasi cunostintele noaste copiilor. 

Pentru Catalina a preda este ceea ce si-a dorit sa faca si chiar asta face cu succes de 17 ani, ca profesor de informatica. 

Catalin are experienta 2 ani ca profesor de Engleza. A ramas mereu cu dorinta de a lucra cu copiii, avand in vedere satisfactiile avute. 

Malinei ii place sa lucreze cu copiii intr-un mediu relaxat, fara presiunea notelor, programei sau a temelor, ca o alternativa la educatia formala. Aceasta ajunge sa impovareze excesiv copii, astfel incat ei isi pierd creativitatea, pasiunea de descoperi ceva nou si de a face cu placere ceea ce doresc cu adevarat. 

Veniti alaturi de noi !

Avem nevoie sa ne sprijiniti in demenrsul nostru. Asteptam mentori si voluntari pentru a ne ajuta sa ne desfasuram activitatea.